No comments yet

Христос Васкрсе!

Драги парохијани,

Честитам вам од срца најрадостнији празник Васкрсења Христовог!

Христос Васкрсе!

Данас смо у нашем храму радостним песмама прославили овај наш највећи Празник над Празницима. Радост није била потпуна јер је црква била празна. Једва неколико побожних верника који су дошли да се причесте Светим Тајнама Христовим.

Иако већина вас са нама јутрос није била физички присутна, духовно смо били заједно са вама молећи се за вас и ваше сроднике Господу нашем Исусу Христу. Молили смо се и да нас ова пошаст и пандемија вируса што пре прођу како би смо се вратили својим животима и редовним активностима и службама Богу.

На крају желио бих да вас подсјетим на оно што вјероватно и сами знате: све догађаје које смо планирали у парохији, а који би помогли цркву финансијски, морали смо отказати до даљњег. Посјете цркви су сведене на минимум, тачније на пет особа укључујући и свештенослужитеља. Трошкови и даље постоје, рачуни и даље долазе. Зато вас молим помозите ако можете и колико можете. Разумљиво је да нико не очекује пуно, јер многи су такође погођени и страдају на материјалном пољу. Али, ко може, ко је довољно срећан и колико толико поштеђен у овим невољама, нека се сјети своје цркве и заједнице да би се и Господ њега сјетио „…на дан праведне исплате своје.“

Нека Вас све Васкрсли Христос благослови и чува!

отац Милош Пурић

Post a comment